Educational Programming

Get the knowledge you need from workshops and sessions offering the latest clinical updates and business best practices from experts in medication therapy.

Make powerful connections and build your network as you explore the latest research findings, new pharmaceutical products, and technologies in the exhibit hall and product theaters. Get the Facts. Grow Your Practice.

COMING SOON - 2020 Schedule

2019 Schedule At A Glance

Friday, June 7

8:00am-9:00am             Session 1A (1hr) – Ralph Mancusi Memorial Presentation-“The Senior Care Pharmacist – The Force
                                            Awakens”
Chad Worz, PharmD
9:00am-9:45am             Exhibit Hall
9:45am-11:45am           Session 1B (2 hrs) – “Survey Preparedness: What are They Really Looking For?” Rick Foley, PharmD
11:45am-1:00pm           Lunch (provided)
1:00pm-2:30pm             Session 2A (1.5 hrs) – “Washington Update for Senior Care Pharmacy” Arnie Clayman, PD
2:30pm-3:15pm             Exhibit Hall
3:15pm-4:45pm             Session 2B (1.5 hrs) – “Patient Driven Payment Model (PDPM) – Pharmacist’s Opportunity to Improve Care
                                            in the SNF Medicare Part A Stay”
Joe Marek, RPh

Saturday, June 8

8:30am-10:00am           Session 3A (1.5 hr) “Anticoagulant-Related Bleeding: An Update for Pharmacists” Marsha Millonig,
                                            BPharm
10:00am-11:30am         Session 3B (1.5 hr) “Clinical Management of Sleep Disturbances in Alzheimer’s Disease”  Dana Saffel,
                                            PharmD
11:30am-12:45pm         Lunch (provided)
12:45pm-2:15pm           Session 4A (1.5 hr) Vaccination Needs in the Older Adult: Improving Pneumococcal Vaccine Utilization in
                                            LTC Facilities
Alan Obringer, RPh and Michael Samarkos, PharmD
2:15pm-3:45pm             Session 4B (1.5 hr) Pulmonary Arterial Hypertension Management in the Inpatient Setting: Focus on
                                           Pharmacotherapy
Marsha Millonig, BPharm
3:45pm-5:45pm             Session 5 (2 hr) “Identifying Factors that Cause Medication Errors” (additional fee) Dana Saffel,
                                           PharmD

Sunday, June 9

8:00am-10:00am           Session 6 (2 hr) "Validation of Prescriptions for Controlled Substances” (additional fee, breakfast
                                            included) Alan Obringer, RPh
10:00am-12:00pm         Session 7 (2 hr) – “Legal Prescribing” James Almond
12:00pm-1:15pm           Lunch (provided)
1:15pm-2:15pm             Session 7 (1 hr) – “Legal Prescribing” cont’d
2:15pm-3:45pm             Session 8A (1.5 hr) “Non-motor Aspects of Parkinson’s Disease” Dana Saffel, PharmD
3:45pm-5:15pm             Session 8B (1.5 hr) “Diabetes: Getting Your Hands Dirty” Dave Joffe, BSPharm